Şcoala Doctorală

Conducător de doctorate în cadrul Institutului:

» Dr. Mihai-Ştefan Ceauşu, c.s. I
     vezi Doctoranzi


Conducători de doctorate în alte instituţii:

» Acad. Alexandru Zub
» Prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti
» Dr. Flavius Viaceslav Solomon, CSI
Școala de Studii Avansate a Academiei Române (SCOSAAR)


Admitere 2019

În conformitate cu prevederile „Regulamentului privind organizarea studiilor universitare de doctorat în cadrul Școlii de Studii Avansate a Academiei Române” și a aprobării Prezidiului Academiei Române din 29.05.2019, referitoare la organizarea și desfășurarea admiterii la doctorat în anul universitar 2019-2020, comisia de admitere la doctorat formată din: dr. Mihai-Ștefan Ceaușu c.s. I, președinte, și prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, membri, în urma desfășurării, în data de 22.09.2019, a concursului de admitere a declarat admis la forma cu frecvenţă pe următorul candidat:

» HUȚU Dănuț

Admitere 2018

Înscrierile pentru concursul de admitere se fac între 10 și 21 septembrie. Data examenului va fi stabilită ulterior, în intervalul 1-12 octombrie 2018.
Examenul va fi oral și va consta din chestionarea referințelor bibliografice studiate și întrebări adresate candidaților în legătură cu tema de cercetare pe care doresc să o abordeze. Totodată, candidații vor prezenta oral comisiei proiectul preliminar, completat după formularul existent, privind tema de cercetare aleasă.

» Tematica și bibliografie

În conformitate cu prevederile „Regulamentului privind organizarea studiilor universitare de doctorat în cadrul Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române”, comisia de admitere la doctorat, formată din dr. Mihai-Ştefan Ceauşu c.s. I, preşedinte, şi dr. Cătălin Turliuc, c.s. I, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti și prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, membri, în urma desfăşurării concursului de admitere la doctorat, în data de 12.10.2018, a declarat admis cu frecvenţă candidatul:

» DĂSCĂLESCU Adriana


Admitere 2017

» Calendar

» Numărul de locuri

» Cerere de înscriere (formular)

» Documente necesare pentru înscriere (formular)

» Fișă personală (formular)

» Propunere temă teză (formular)

» Tematica și bibliografie

Înscrierile pentru concursul de admitere se fac între 11 și 22 septembrie. Data examenului va fi stabilită ulterior, în intervalul 2-13 octombrie 2017.
Examenul va fi oral și va consta din chestionarea referițelor bibliografice studiate și întrebări adresate candidaților în legătură cu tema de cercetare pe care doresc să o abordeze. Totodată candidații vor prezenta oral comisiei proiectul prelimiar, completat după formularul existent, privind tema de cercetare aleasă.

În conformitate cu prevederile „Regulamentului privind organizarea studiilor universitare de doctorat în cadrul Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române”, comisia de admitere la doctorat, formată din dr. Mihai-Ştefan Ceauşu c.s. I, preşedinte, şi dr. Cătălin Turliuc, c.s. I, dr. Andi Mihalache, c.s. I, membri, în urma desfăşurării, în data de 11.10.2017, a concursului de admitere la doctorat, a declarat admis cu frecvenţă candidatul:

» VITCU Andrei-Octavian


Admitere 2016

» Calendar

» Numărul de locuri

» Cerere de înscriere (formular)

» Documente necesare pentru înscriere (formular)

» Fișă personală (formular)

» Propunere temă teză (formular)

» Tematica și bibliografie

Înscrierile pentru concursul de admitere se fac între 14-25 septembrie. Data examenului va fi stabilită ulterior, în intervalul 5-15 octombrie 2016.
Examenul va fi oral și va consta din chestionarea referințelor bibliografice studiate și întrebări adresate candidaților în legătură cu tema de cercetare pe care doresc să o abordeze. Totodată, candidații vor prezenta oral comisiei un scurt proiect preliminar privind tema de cercetare aleasă.

În conformitate cu prevederile „Regulamentului privind organizarea studiilor universitare de doctorat în cadrul Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române”, comisia de admitere la doctorat, formată din dr. Mihai-Ştefan Ceauşu c.s. I, preşedinte, şi prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, membri, în urma desfăşurării, în data de 12.10.2016, a concursului de admitere la doctorat, a declarat admisă cu frecvenţă candidata:

» UNGUREANU (Cazacu) Ștefănița-Mihaela


Admitere 2015

» Calendar

» Regulament

» Numărul de locuri

» Cerere de înscriere (formular)

» Documente necesare pentru înscriere (formular)

» Fișă personală (formular)

» Propunere temă teză (formular)

» Tematica și bibliografie

Înscrierile pentru concursul de admitere se fac între 14 și 25 septembrie 2015. Data examenului va fi stabilită ulterior, în intervalul 5-15 octombrie. Examenul va fi oral și va consta din chestionarea referițelor bibliografice studiate și întrebări adresate candidaților în legătură cu tema de cercetare pe care doresc să o abordeze. Totodată candidații vor prezenta oral comisiei un scurt proiect prelimiar privind tema de cercetare aleasă.

În conformitate cu prevederile „Regulamentului privind organizarea studiilor universitare de doctorat în cadrul Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române”, comisia de admitere la doctorat numită prin decizia nr. 281 din 08.10.2015, formată din dr. Mihai-Ştefan Ceauşu c.s. I, preşedinte, şi prof. univ. dr. Dumitru Vitcu, prof. univ. dr. Gheorghe Cliveti, membri, în urma desfăşurării, în data de 11.10.2015, a concursului de admitere la doctorat, a declarat admişi cu frecvenţă următorii candidaţi:

» BALAN Maria-Daniela
» STERIAN Ana

 

 

    ©Institutul de Istorie "A.D. Xenopol" - Academia Româna, Filiala Iaşi